lauantai 21. helmikuuta 2015

Kaikella sitä ihmisiä höynäytetään...

Teen ravitsemustieteiden opintoihin kirjallista työtä eräästä muotidietistä. Luulen että tämän tehtävän tekeminen on täyttänyt loistavasti tavoitteen, joka uskoakseni oli osoittaa opiskelijoille miten heppoisin perustein jotain ruokavaliota suositellaan ja miten helppoa niihin on haksahtaa, kun taustoja ei tunneta tai tahdota selvittää. Kun tulosta tulee (vaikka sitten eri syystä kuin millä diettiä markkinoidaan) niin unohdetaan ne miinuspuolet ja uskotaan vaan sokeasti siihen mihin sillä kertaa ollaan haksahdettu. Ja sitten itsekuri loppuu, koska kun ruokavalio on tiukka, se loppuu aina ennemmin tai myöhemin, ja lihotaan kaikki takaisin.

Lisään ehkä työni myöhemmin tänne blogiinkin.

Miehen kanssa tuossa pohdiskeltiin (suom. minä kysyin ja mies pohdiskeli ja vastasi) että sellainen maltillinen tavoite seuraavaan InBody mittaukseen voisi olla semmoinen 3 kilon rasvamassan pudotus, niin että lihasmassa pysyisi samana, tai ei putoaisi ainakaan paljon. Se tarkoittaisi että rasva% olisi toukokuussa jossain 37 kieppeillä. Joten siinä voisi sitten olla se seuraava tavoite, mittaushan on siis toukokuulla. 

Ruokavaliota pikkuisen muokattiin, vähennettiin parisataa kcal siitä mitä olen nyt syönyt. Jos tulosta tulisi pikkuisen nopeammin, hidas tahti on toki hyvä asia, mutten halua kuitenkaan junnata paikoillani. 

Eilen en liikkunut urheilun muodossa, sen sijaan tuli häärättyä siivoten. Tänään käytiin tunnin kävelyllä, ehkä se on ihan hyvä ottaa pari päivää vähän iisimminkin. Huomenna sitten jotain jumppaa kotosalla. Ensi viikolla on talviloma, joten koululiikuntaa ei tule. Olen kuitenkin jo suunnitellut että liikutaan tyttäreni kummitädin kanssa silti ihan kivasti, kun hän tulee meille kyläilemään.

2 kommenttia:

  1. Olis mielenkiintoista lukea tuo sun kirjoitustyö täällä. Jäin miettimään että mitkä mahtaa kuulua tuohon muotidieetti-listaan. Karppaus? Nutraus? Jutan dieetit? Mitä näitä muita nyt onkaan... Ketoosillahan monet kans laihduttaa, mutta sehän kuuluu oikeastaan nutraukseen ja karppaukseenki vissiin. Kaalikeittokuuri ei taida enää olla in.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, minäpä lisään sen tänne sitten kun saan ensin palautettua sen tuonne yliopiston moodleen. Noita dieettejä oli pitkä lista, onkohan meitä 17 henkeä ryhmässä ja kaikille riitti omansa. Mielenkiinnolla ootan että pääsen niitä lueskelemaan. Siellä oli nämä kaikki yleisimmät, joista varmaan kaikki on kuulleet, ja sitten semmoisia jotka ei ainakaan itselle olleet niin tuttuja. Voin laittaa listausta ja omia mielipiteitäni kys. dieteistä myös omaan postaukseensa. Idea ei tokikaan ollut tuomita kaikkia puppuna, mutta tiedostaa mihin dieetit perustuvat ja miksi ne toimivat ja miten pitkään.

      Poista