maanantai 13. huhtikuuta 2015

Juoksukunto kohoaa

Mulla on ollut tässä vähän semmoinen suunnittelematon juoksukunnonkohotuskausi- Siinä mielessä suunnittelematon etten varsinaisesti etukäteen ajatellut toteuttaa tätä näin, mutta toisaalta päätin kyllä että treenaan juoksua että ei tule siitä cooperin testistä aivan ala-arvoinen tulos. Olen siis lenkkeillyt, en tehnyt lihasvoimaa. Osittain sen takia että olen ollut niin paljon reissussa etten ole päässyt salille, osittain sen takia että se on nyt tuntunut niin kivalta. Mikäpä tässä, joskus näinkin ja kiva huomata että juoksukunto on kohonnut siirtovaikutuksena kun muukin kunto on kohonnut. Ja toki senkin takia on helpompaa kirmailla kun painoa on vähemmän.

Muistan kun aloitin juoksuharjoittelun viime kesänä. Jaksoin hölkätä ihan maksimissaan minuutin kerrallaan, ja sittenkin tuntui että kuolema korjaa. Talvella en hölkkäillyt ollenkaan. Nyt on juoksua tullut vähän koulussa intervallitreeneissä ja sitten alkuverkkana, ja olen parin viikon aikana käynyt muutaman kerran vetämässä intervallitreenit lenkillä. Ja äsken tein lenkin niin että kävelin ja hölkkäsin vartin verran yhteensä, sitten juoksin vartin, yhtäjaksoisesti, putkeen, ja sitten kävelin/hölkkäsin kotiin. Oli alku ja loppuverkassakin pakko hölkätä vähän, kun muuten syke laski liian alas ja meinasi tulla kylmä. Ihan mieletön fiilis! Kunto on kohonnut tosi paljon.


Poika oli mukana alkulenkin, ja otti kuvan kun keskustelin koiran kanssa sopivasta etenemistahdista. Koiralla on vähän vaikeuksia ymmärtää tätä emännän uutta liikkumisintoa välillä. Se meinaa sitten juostessa villiintyä kokonaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti