lauantai 25. huhtikuuta 2015

Pyramidihuijaus?

No ei sentään. Vaan pyramiditreeni. Se oli meillä perjantain salitreenejen aiheena. Jokainen teki itselleen ohelman jossa kaksi pääliikettä, ja yhteensä neljä eristävää liikettä. Meitsi oli niin kipeä viikon treeneistä että oli vähän hankaluuksia miettiä mitä kahta ryhmää sitä nyt sitten voisi treenata, kun tuo pyramiditreeni ei ihan kevyt treeni ole. Päädyin sitten jalkoihin ja selkään. Jalkojen pääliikkeeksi jalkaprässi ja eristäviksi pakaraoille ja loitontajille. Ja selän pääliikkeenä ylätalja leveällä otteella ja eristävinä kulmasoutu ja alaselkä laitteessa.

Pyramidiharjoituksen idea on siis se että pääliikettä tehdään esim. 12-9-6-3-6-9-12 toiston sarjat, sellaisilla painoilla että juuri ja juuri jaksaa sen määrätyn määrän toistoja tehdä. Eli painoja nostetaan sarja sarjalta kunnes tehdään kolmen toiston sarja, ja sitten taas vähennetään. Eristäviä liikkeitä tehtiin 3*10.  Voin sanoa että treeni oli kohtuullisen tappava. Jalkapärssisä sain liikkeelle 3 toiston sarjassa koko painonipun 190 kiloa, 90 asteen kulmasta. Jatkossa noihin harjoituksiin pitää mennä alakerran salille missä saa prässiin lastattua monta sataa kiloa... Oli kyllä jalat aika spagettia tuon pyramidin jälkeen. Housuistakin katkesi vyötärönauha :D Muut liikkeet tuntui tuon jälkeen melko helpoilta, vaikka painoja saikin laittaa aika paljon. 

Yllätyksekseni en ole kipeänä. Siis sen enempää kuin olin jo valmiiksi. Vatsalihakset on edelleen kipeät, vaikka niitä en salilla edes tehnyt. Ilmeisesti palauttelu auttoi, ensin salilla ja sitten vielä käytiin miehen kanssa kävelyllä. 

Huomenna sitten isosiskon synttärit, mässäillen. Ja sitten vedän vyötä tiukemmalle hetkeksi, otan ns. ryhtiliikkeen ruokavalion kanssa muutamaksi viikoksi, että pääsen siihen tavoitteeseeni koulun loppuun. Eli paino alle 80 kg.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti