sunnuntai 25. tammikuuta 2015

kuntotesti 8 minuutissa

Olen pohdiskellut jonkun helpon kotikuntotestin tekoa jo pidemmän aikaa, mutta sairastellessa ei ole jaksanut siihen perehtyä. Nyt kuitenkin oma olo on jo paljon parempi, ja googlettelin eri testejä. Ryhmäliikunta.fi sivulta löysin tälläisen nopean tavan testata kuntoa, joka on helppo tehdä kotonakin. Voin sanoa että yllätyin.  Testi siis linkin takana kokonaisuudessaan. 

Ideana tehdä 2 min punnerruksia (polvet maassa, eli ns. naistenpunnerruksia) levätä minsa, tehdä vatsalihasliikettä 2 min, levätä minuutti ja tehdä kyykkyjä. Vain oikein tehdyt liikkeet lasketaan. Lopuksi lasketaan yhteen ehdityt liikkeet ja verrataan taulukkoon.

Oma tulokseni yllätti sillä, että punnerruksia jaksoin suorittaa puhtasti kahdessa minuutissa 32 kappaletta. Välillä oli pakko lepuuttaa käsiä sekunti pari, ja poltteli kyllä kauheasti. Luulin etten jaksaisi kymmentäkään. Mutta vielä suurempi yllätys oli vatsalihakset. En saanut puhtaasti suoritettua liikettä kertaakaan. Siis kertaakaan! Kamalaa. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut kerran kohtuu hyville keskivartalonlihaksille?? Enää niitä ei ole olemassakaan. (testin jälkeen tein sitten ihan kiukuspäissäni liikettä avittamalla ihan vähän käsillä, silloin kahteen minuuttiin sain yhteensä 20 liikettä, mutta laskea niitä ei tähän voi). Teki mieli itkeä. En tosin ehtinyt, minuutin tauko ja kyykyt. Sain yhteensä puhtaita kyykkyjä 29 kpl, ja siihen päälle sellaisia vähän sinnepäin muutamia. Yhteensä tulos siis 61, jolla pääsin toiseksi huonoimpaan kategoriaan: 51-100 pistettä: Lomailija – testin tuloksessa on vielä kovasti parantamisen varaa.  No shit sherlock! Voin sanoa että tästä sisuunnuin sen verran että pakko on alkaa jumppaamaan. Olen huonommassa kunnossa kuin seitsemänkymppinen äitini!

Onneksi koulussa alkaa kuntosaliharjoittelu ensiviikolla. 

Innostuin tästä testiasiasta ehkä sen takiakin että katseltiin miehen kanssa elixiriä puolella silmällä ja tekivät siinä erilaisia punnerruksia. Sanoin miehelle että en pystyisi edes siihen perusasentoon (ns. miesten, jalat suorana) saati sitten punnertamaan. Tänään sitten oli pakko kokeilla, ja tottahan se perusasento onnistui ihan hienosti, ja jopa yksi puhdas punnerrus vartalo suorana. Toista en sitten enää saanutkaan puhtaasti... Mutta enemmän kuin kuvittelin. Siksi päätin että nyt pitää alkutestiksi joku saada, että on sitten jotain mihin verrata keväällä.

Yritän myös päästä InBody kehonkoostumusmittaukseen jo ensi viikolla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti