torstai 8. tammikuuta 2015

Kouluruokaa ja välipalamietteitä

Ensimmäinen oikea koulupäivä, syöksyimme anatomian pyörteisiin. Olo on aika tietoähkyinen, eikä tässä olla kuin raapaistu pintaa. Sain oikean teorian ja asian (nivel ja sen toiminta) lisäksi tietää että lantioni on vinossa, rintarankani on jumissa ja aiheuttaa vuosia on-off (enemmän on) olleet hartia ja niskakivut, ja että se olisi ollut koska tahansa helppoa korjata. Sain kotihoito-ohjeet. Toisaalta kamalan kiva, toisaalta ihmetyttää terveydenhuoltomme taso, kun tätä ei kukaan ole aiemmin mulle sanonut, tai ottanut kipuja edes kovin tosissaan. Kipulääkettä vaan ja ehkä joku kehotus kuntoilla. Joo, kuntoilu toki auttaa, muttei yksistään, eikä varsinkaan ilman ohjeita siitä miten kuntoilla.

Huomasin myös että hevosen ja ihmisen anatomiassa on aika paljon samaa, ja että latinankieliset nimet luille ja lihaksille on samat. Jes, pääsen niiiiin paljon helpommalla kuin muut, kun olen ne jo kerran aikanaan opiskellut. Vaikka toki sitten on eroja, käsissä ja jalkaterissä ja kallossa erityisesti.

Kouluruoka oli kiva yllätys, salaattipöytä varsinkin. Kolmea erilaista tuoresalaattia, eikä mitään riisi- makaronimössöjä. Ruokakin oli tosi hyvää, vaikka en okein tiennyt miten tuommonen kinkkukiusaus olisi pitänyt annostella että se sopisi mun ruokavalioon. Otin aika vähäsen, varmuuden vuoksi, vaikka tiesinkin ettei proteiinit varmasti täyty likikään. Illalla sainkin sitten lisäohjeistusta kouluruokailuihin mieheltä.

Välipala taas toimi hyvin, oli mukana maitorahkaa ja appelsiini jonka kuorin ja viipaloin rahkan sekaan tauolla, ja pistelin tunnilla kitusiin suurella ruokahalulla. Tuolla kun saa eväitään syödä ja kahvia juoda ihan miten paljon tahtoo, eikä se muutenkaan ole siinämielessä mikään teinien koulu, ettei siellä kytätä kenenkään poissaoloja tai menemisiä. Itseltähän se on pois jos on poissa, ei opettajalta. Pitää pohdiskella muitakin välipala vaihtoehtoja, jos rahka alkaa tökkimään. Mietin ensin itse mutta kysyn sitten kyllä neuvoa. Haluan vaan itse ensin yrittää, koska tässähän on nyt tarkoitus opetella syömään oikein ihan itse.

Aika koulupainotteista höpinää, mutta olen vaan niin innoissani nyt näistä opinnoista. Yllätyin kyllä vähän kun taidan ajatusmaailmaltani ruoan ja liikunnan suhteen olla kuitenkin lähempänä pt-opiskelijoita kuin näitä tavallisia ihmisiä joiden läsnäolosta niin eilen iloitsin. Eipä siinä kaikilta voi oppia jotain ja mahdollisimman sosiaalinen koitan olla. Tänään tuli kalkatettua muutaman äidin kanssa, sillä lopputuloksella että taidan olla vähän erilainen äiti... Mutta ei se mittään. Huomenna sitten kalkatusta jonkun toisen ryhmän kanssa, etten leimaudu tantta/äiti ryhmään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti