keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Paperiviidakko

Olen nyt saanut ekan palkkani osapäivätöistä, ilmoittanut tunnit kelaan ja lähettänyt liitteeksi palkkakuitin. Nyt sitten odottelen ja jännään meneekö homma niinkuin sivuilla lupaillaan, vai tuleeko vielä jokin mutka matkaan. Jotenkin kelan kanssa on tottunut aina odottamaan pahinta kunnes saa mustaa valkoisella :D

Työvoimatoimistossa kävin kyselemässä kaikkia eri mahdollisuuksia, mutta se tärkein asia ei selvinnyt. Eli siis se että jos teen töitä ja laskutan Ukko.fi:n tms kautta, niin miten se vaikuttaa työttömyysturvaani. Virkailija sanoi vain että siitä lähetetään aina sitten selvitys ja päätös tulee jälkikäteen, eli en voi mitenkään tietää vaikka tulkitsisivat mut yrittäjäksi ja lähtisi turva kokonaan, vaikka töitä olisi ollut vain kolme tuntia kuussa. Ei juuri kannusta tekemään töitä, vai mitä? Ehkä koitan kysellä ja selvitellä tuota asiaa vielä jostain muualta.

Muuten käynti oli kyllä varsin mukava, virkailija avulias ja oma tilanne tuntuu kuitenkin kaikesta huolimatta aika hyvältä. Lisäksi tein reissun pyörällä, kaatosateessa. Mutta se oli vaan virkistävää, kun on hyvät varusteet, niin ei sää haittaa. Lainasin tosin miehen takkia, kun omaa kunnolla vettäpitävää ei ole. Mutta ratsastussadehousut toimii oikein hyvin myös patikoidessa ja pyöräillessä, ja mahtuu taas piiiiitkästä aikaa jalkaankin. Hyvä ostos olivat ne aikanaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti