keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Hyvää syntymäpäivää!

Taas on se aika vuodesta kun mittariin tulee yksi vuosi lisää. 34 vuotta on jo tallattu pitkin maapalloa. Aina mietin että koska se vanhempi ja viisaampi juttu oikein toteutuu, mutta joka vuosi joudun toteamaan että ehkä ensi vuonna..

Vuosi sitten painoin 86,9 kiloa. Nyt 75,9 kiloa. 11 kiloa kevyempänä jatketaan siis eteenpäin. Joten jotain olen tehnyt vuoden aikana oikein. Jos kilot jakaa vuoden ajalle tasaisesti, olisi painoa pudonnut 211 grammaa viikossa. Tietenkään pudotus ei ole suoraviivaista eikä tasaista, mutta ihan mielenkiinosta laskin. Aika maltillinen tahti, mutta toisaalta maltillinen tahti lienee minulle ihan paikoillaan. Tai ainakin tähän asti. Kun ei ole ollut oikeanlaiset elämäntavat, niin menee aikaa omaksua pysyvästi ne paremmat elämäntavat. Puhumattakaan siitä etten edelleenkään oikein itse näe sitä muutosta.

Painoindeksi on nyt 28,9 ja siihen alkuperäiseen tavoitteeseen jota pidin lähes mahdottomana mutta kuitenkin tavoittelemisen arvoisena yli satakiloisena, on matkaa kolme kiloa. KOLME. En jotenkin edes tajua miten vähän on kolme kiloa. Sitten olen saavuttanut sen mihin lähdin aikanaan tähtäämään, eli 30 kilon painonpudotuksen. Toki tällä vauhdilla kolmeen kiloon menee aika tovi... semmonen 14 viikkoa :D

Tavoite myös elää, ja siirsin sitä muutamalla kilolla vielä kauemmas. Ajattelin uudeksi tavoitteeksi sellaista 7 kilon sulattelua, eli 68 kilon kieppeille jos pääsee... Tällä hetkellä ainakin tuntuu että siinä vaiheessa voisi sitten olla tyytyväinen painoon, pitää sen alle 70 kilon ja keskittyä urheilemaan ja tekemään lihaksilla toivotunlaista muotoa kroppaan. Semmonen kesäkuntoon 2016 ajatus vähän muhii mielessä, mutta katsotaan. Toisaalta mun tekis kovasti mieli ottaa nyt hetkeksi vähän tiukempi linja ja kiristellä noi kilot nopsaan pois, sit se ois tehty. Kun tän tasapainoilun ja ylläpidon mä jo aika hyvin osaan. Mutta semmonen tiukistelu ei vaan ole aiemmin ollut mulle kovin hyväksi, pää ei ole tykännyt siitä ja sit on otettu takapakkia. Mutta toisaalta jotain rutiinia ja järkeä tähän arkeen tarvitaan, että jaksan töissä ja vielä liikkuakin.

Mietintämyssyä päähän...


2 kommenttia:

  1. Paljon onnea! :) Rauhallinen tahti on hyvä. Kokemuksesta tiedän, että uusiin elämäntapoihin totuttelu ja niiden ylläpito ottaa aikansa - mun rempan alusta on kulunut nyt yli kolme ja puoli vuotta, mutta vieläkin ajoittain kamppailen (varsinkin liikunnan kanssa, oon kuitenkin suurimman osan elämästäni ollut sohvapottu). Kyllä se siitä! :) Toivottavasti mietintämyssy antaa hyviä ideoita ja saat selkeyttä suunnitelmiin. :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista