sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kiri kiri!

Olen saanut pari yhteydenottoa jossa on toivottu tarkempaa selostusta siitä mitä tämä mun loppukirini pitää sisällään, ja ehdotettu myös "tilivelvollisuuden" luomiseksi sitä että listaisin tänne blogiin sitten treenit mitä olen tehnyt samalla kuin muutenkin loppukirikuulumisia vähän tiuhempaan tahtiin.

Mikäs siinä, sitten ne on täällä ylhäällä ja niihin on myöhemmin (kirin jälkeen) helppo palata ja miettiä missä olisi voinut tehdä asiat paremmin. Koska parantamisen varaahan on aina.

Ruokailu on tietenkin iso osa painonpudotusta ja -hallintaa. Oikeastaan se suurin osa. Liikunta on toki hyvästä monellakin tapaa, mutta painonhallinta on pitkälti kiinni siitä mitä suuhusi laitat. Jos olet lukenut blogiani aiemmin, tiedät että olen suuri sallivan syömisen kannattaja. En siis usko siihen että laihduttajankaan kannattaa liian ehdottomasti kieltää itseltään mitään. Mutta nyt kun maaliskuussa osallistuin Tomi Kokon Lean In Five Weeks haasteeseen, olen vähän joutunut omaa näkemystäni ravinnosta muovaamaan. Edelleenkään en usko siihen että kannattaa kieltäytyä ehdottomana. En usko että se pidemmän päälle kannattaa. Mutta ehkä sallivan syömisen sijaan voisin jatkossa puhua tiedostavasta syömisestä. Se ehkä kuivaisi paremmin sitä mitä tarkoitan. Eli ei kieltäydytä vain periaatteen vuoksi mistään, joten sallivuus tavallaan säilyy, mutta tiedostetaan se miten se oma kroppa toimii, ja mikä sille on parasta. Ruokavalioden tekeminen ei ole mitään helppoa hommaa, sen tietää joka ikinen PT. Ihmiset ovat niin yksilöllisiä, että yhtä ja samaa kaavaa kaikille käyttämällä ei saa aikaan lasta eikä pas... No ymmärrätte mitä tarkoitan. Minä olen jo vuosia sitten huomannut että oma kroppani toimii hyvin kun hiilareita rajoitetaan.

Nyt olen ollut muutamia poikkeuksia lukuunottamatta (pääsiäinen, juhannus ja muutama palkintopäivä) gluteenittomalla ja maidottomalla, melko vähähiilarisella ja runsaampirasvaisella ruokavaliolla, ja olen huomannut että olen taas pirteämpi, virtaa on vaikka miten paljon, ja painokin putoaa taas mukavasti. Joten tämän loppukirini ainakana en ruokavalioon tee juuri mitään muutoksia. Koitan ainoastaan suosia vihreitä vihanneksia, mutta en mitenkään ehdottomana, kyllä tomaatti ja paprika kuuluu edelleen ruokavalioon, enkä pidä reward day:tä ennen kuun lopussa olevia juhlia. Tai tämä on suunnitelma. Mutta jos kroppa väsyy liikaa ja alkaa sitä vaatia, niin sitten pidetään se hiilaritankkauspäivä ja sillä selvä.

Liikuntaa sen sijaan lisään melko paljon. Aiemmin liikunta oli taas vähän jäänyt, satunnaista lenkkeilyä, hyötyliikuntaa ja joku jumppa sillointällöin. Nyt kun tavoite on kova, vetää oikein kunnon loppukiri heinäkuun ajan, on treenimäärä sitten sen mukainen. Joka päivä lenkki, joko kovempitahtinen intervallilenkki tai palauttava kävelylenkki. Kovempitempoinen juoksulenkki voi olla lyhyempi kestoltaan, n 30-45 min, kävely sitten pidempi. Kuitenkin päivittäin on lenkille mentävä. Lenkkeily ei kuitenkaan yksinään riitä, vaan haluan laihtumisen lisäksi kohottaa kuntoani entisestään ja toivon ettei ihan kaikki lihakset sulaisi rasvan kanssa pois. Joten lihaskuntoakin on tehtävä. Olen tykästynyt noihin LIFW:n hiit tyylisiin jumppiin jotka on nopeita tehdä, hiki tulee takuuvarmasti ja seuraavana päivänä tietää tehneensä. Niitä on viikkosuunnitelmassa 4-5 joista kaksi teen usein putkeen, joten jumppa on suunnilleen joka toinen päivä. Mitään lihasmassan kasvatusta niillä ei tietenkään tehdä, mutta nyt onkin tarkoitus pudottaa painoa ja samalla pikkuisen saada kuntoa paremmaksi, lihasta aletaan tehdä sitten vasta heinäkuun jälkeen, joskus kun ollaan siinä normaalipainon korvilla, eikä painoa tarvi enää juuri pudottaa mutta kroppaan haluan muotoa.

Eli yhteenvetona: vähähiilarinen, rasvaisempi ruokavalio, 7 aerobista viikossa ja 4-5 hiit jumppaa viikossa. Näillä mennään nyt tämä kuu ja katsotaan mihin sillä päästään. Mitä lähempänä olen kutosella alkavia lukuja 30.7. sen parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti