maanantai 29. syyskuuta 2014

Herkkuhetkiä

Tänään päätin tehdä karppisnickerssiä, koska Snickers on ehdottomasti paras suklaapatukka, ja ajattelin että saman efektin luominen itse, ei välttämättä olisi vaikeaa. Netissä löytyi parikin erilaista ohjetta, mutta päädyin sitten muuntelemaan jonkun verran, sen mukaan mitä kotoa löytyi.

100g 70% suklaata  31,5 g hh
100g 86% suklaata  18,5 g hh
150g maapähkinävoita (sokeroimaton) 16g hh
100 g suolapähkinöitä puolikkaina  10 g hh
100g kuohukermaa  3g hh
50g  voita alle 0,5g hh

makeutusta

Koko satsissa 79,5 g hiilareita, ja suklaaherkkua tuli pyöreän irtopohjavuoan verran. Maapähkinää ja -voita olisi voinut pistää vähän vähemmänkin, nyt maku tuli aika vahvasti läpi. Se vähentäisi myös kokonaishiilihydraattien määrää. Tein aika pieniä palasia, koska näin tuhtia herkkua ei paljoa voi kerralla syödäkään, palasia tuli n. 44 kpl, eikä ne nyt ihan tasaisen kokoisia tässä koerässä olleet, mutta pikkuisen pyöristellen ylöspäin yhteen palaan alle 2 g hiilareita. Että ei huono.

Sulatin suklaasta puolet (niin että tuli puolet kumpaakin) ja levitin folion päälle, jonka olin laittanut irtopohjavuoan pohjalle. Suklaata tulee melko ohuelti. Vuoka jääkaappiin.

Sulatin kattilassa maapähkinävoin ja voin, ja lisäsin seokseen pähkinät. Sekottelin seosta vähänaikaa että se hieman jäähtyisi, ja sitten levitin sen jähmettyneen suklaan päälle. Vuoka takaisin kylmään.

Keitin kermaa kattilassa makeutusaineen kera kokoajan sekoittaen, ihan kinuskista lopputulosta ei tullut ilman sokeria, karppisokeri olisi varmasti ollut parempaa, mutta sitä ei nyt kaapissa ollut. Maku oli kuitenkin hyvä.

Levitin sen taas jähmettyneiden kerrosten päälle, hyvin ohuelti tulee desistä kermaa, ensikerralla voisin koittaa lisätä kerman osuutta ja vähentää pähkinävoin. Vuoka kylmään.

Sulatin loput suklaat, ja levitin päällimäiseksi. Vuoka kylmään.

Kun jähmettynyt kunnolla, leikataan suupaloiksi ja pidetään kylmässä :)

On aika ytyä maultaan, ei varmaan toimi sellaisen suussa joka ei ole karpimpaan tottunut. Jos semmoista yleisöä on, niin suklaan voisi korvata stevialla makeutetulla maitosuklaalla, mutta sitä ei nyt kaapissa ollut..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti