keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Leikkiminen on kivaa!

Aikuistenkin pitäisi leikkiä enemmän. Se on niin kivaa, että miten sitä tulikin lopetettua ollenkaan :D Tämä oli päällimäinen ajatus eilisen temppujumpan jälkeen, missä tehtiin muutakin, mutta myös leikittiin hippaa. Ja se oli hauskaa. Niiiiiin hauskaa. Vanhemmat ja lapset innostui, ja itsekin innostuin. Pitäisi selvästi leikkiä useammin, se tekee hyvää niin keholle kuin mielelle.

Ehkä liikunta monelle korvaa leikkimisen. Samaa hyvänolon tunnetta tuo lenkki tai painojen nostelu. Ryhmäliikunnassa saa jopa sen porukassa tekemisen mukaan liikuntaan. Mutta ei se silti ole samanlaista kuin leikkiä muiden kanssa. Leikkiminen on kivaa, siksi mä olenkin viihtynyt aina koulutuksissa joissa osallistujat pistetään leikkimään ja vähän kisailemaankin. Saa luvan kanssa olla vielä vähän kakara. Siinä joutuu luopumaan rajoituksistaan ja siitä ajatuksesta että ei kehtaa. Pitää heittäytyä. Ja se heittäytyminen ehkä luo sen euforisen fiiliksen.

Ehkä pitäisi yrittää kanavoida tuota leikkimisen tuomaa fiilistä muualle omaan tekemiseen myös. Semmosta iloa ja riemua siitä että on elossa. Uskallusta heittäytyä ja luottaa siihen että ei se ainakaan pahasti satu jos menee nurin.

Lapsellisena on helppo heittäytyä välillä lapselliseksi. Omien muksujen kanssa leikkiminen on sekin kivaa, mutta on siinä selkeä sävyero siihen että leikkii muiden aikuisten kanssa. Mutta haastan silti kaikki vanhemmat leikkimään tänään muksujen kanssa. Mielellään ulkona, ja juosten, tai ainakin niin että tulee kuuma :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti